ElFogoncito.Net & DominicanHeat.Com

We’ve been cooking since we were kids. We both come from very traditional Dominican families and in Dominican Republic one thing that all traditional families havsupercooltest - Copye in common is the “cooking factor”.

Arturo had a small recipe book in which he would write his recipes because he always forgets how he made things.

After we had kids it became clear that he needed to have his recipes in a safer place than just in that fragile book and since he had been blogging about other topics for some time it occurred to him that a blog was a good place to keep his recipes “safe from the kids”.

What started as that eventually became a very el fogoncito logopopular blog and el fogoncito is today one of Caribbean’s hottest food blogs. Its pictures have been used by major newspapers and magazines, thousands of websites (with and without credit), Travel Guide organizations like FODOR’s® and the books have sold thousands of digital and printed copies.

You can see el fogoncito’s pictures in the city of Santo Domingo by just driving around, as many restaurants use our pictures for their signs, promos and ads.

In 2014 one of them was awarded “Food Writing Book of the Year: Dominican Republic” by the prestigious GOURMAND® Organization.

Not long ago, el fogoncito was featured by NBC®.

Dominican Heat” rose with the need for access by our English speaking friends and fans.
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The FODOR’s®, GOURMAND® and NBC® trademarks and names belong to its owners and have no direct relationship with El Fogoncito, Dominican Heat, Mr. Eggplant and Mr. Berenjena.

Hemos estado metidos en la cocina desde que éramos niños. Ambos venimos de familias tradicionales dominicanas y si hay algo común en las familias tradicionales dominicanas es el amor por la cmreggplant - Super coolocina y la comida.

Arturo tenía un pequeño libro de recetas en el que escribía sus propias recetas porque siempre olvida como prepara lo que prepara.

Después que vinieron los niños se hizo evidente que debíamos buscar un lugar más seguro para las recetas y como ya él había trabajado con algunos blogs de otros temas la opción de un blog para guardar las recetas pareció una opción lógica como lugar “seguro”.

Lo que inicio de esa manera se convirtió en un sitio muy popular y es hoy uno de los sitios de comida y recetas más populares del Caribe. Sus fotos han sido utilizadas por algunos de los principales periódicos y revistas, miles de sitios (con y sin crédito), organizaciones de guías de viaje como FODOR’s® y los libros ya han vendido miles de copias impresas y digitales.

Dominican HeatCon solo transitar las calles de Santo Domingo pueden ver las fotos de el fogoncito, pues muchos restaurantes las utilizan en sus letreros, promociones y anuncios.

En el 2014 uno de los libros fue premiado como el “Mejor Libro de literatura culinaria del 2014: República Dominicana” por la prestigiosa organización GOURMAND®

No hace mucho, NBC® hizo una entrevista sobre el fogoncito.

Dominican Heat” surgió como sitio paralelo a el fogoncito y para satisfacer las necesidades de nuestros amigos y fans de habla inglesa.
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Las marcas y nombres FODOR’s®, GOURMAND® y NBC® pertenecen a sus dueños y no tienen relacion directa con El Fogoncito, Dominican Heat, Mr. Eggplant y Mr. Berenjena.

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